Haber

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: KAĞITHANE-İSTANBUL HAVALİMANI METROSU 22 – 2 OCAKTA AÇILACAK

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: KAĞITHANE-İSTANBUL HAVALİMANI METROSU 22 – 2 OCAKTA AÇILACAK (ek resimler)

Enver ALAS/ – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının 22 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek törenle hizmete açılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son test sürüşlerinin yapıldığı ve açılışına sayılı günler kalan Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro sınırında incelemelerde bulundu. İstanbul Havalimanı metro istasyonunda basın açıklaması yapan Bakan Karaismailoğlu, 34 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-Eyüpsultan (Göktürk) – İstanbul Havalimanı Metrosunun 22 Ocak Pazar günü açılacağını duyurdu.

KAĞITHANE- İSTANBUL HAVALİMANI ORTASINA 24 DAKİKA

Karaismailoğlu, “Metro sınırımız Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek ve 8 istasyonla günde 800 bin yolcuya hizmet verme kapasitesine sahip olacak. Dünyanın en büyük ve bir numaralı havalimanı ve bölgenin en değerli küresel transfer merkezi olan İstanbul Havalimanı, metro hattımızın Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattıdır.Demiryolu hattının entegrasyonu sayesinde tüm raylı sistem ile direkt,güvenli,hızlı ve ekonomik ulaşım sağlanabilecektir.Hattın açılması ile birlikte İstanbul Havalimanı’na Kağıthane’den 24 dakikada, Göktürk’ten 12 dakikada ulaşmak mümkün.Sınırımız ilk etapta Mahmutbey metrosu ile Kağıthane’de entegre oluyor.

Baharda bu hattı Metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı Metro Zincirlikuyu İstasyonları ile entegre edeceğiz ve 3.5 kilometrelik etabı daha tamamlayarak hattımızı 37.5 kilometreye çıkaracağız” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN HIZLI METRO ARAÇLARI BU HATTA DA KULLANILACAK”

Bakan Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının Türkiye’de tek seferde ihale edilerek yapılan en uzun metro hattı olduğunu vurguladı. Karaismailoğlu, “Hattımızı bir an önce hizmete sokmak için Türkiye’de ilk kez bir metro projesinde 10 tünel açma makinesini aynı anda kullandık. Günde 65,5 metre, haftada 306 metre ve bin 233 metre ile kazı rekorları kırdık.” TBM’de ayda metre ilerliyor.120 kilometre hız ile Türkiye’nin en hızlı metro araçları da bu hatta kullanılacak.72 metre ile Türkiye’nin en derin metro istasyonu olan Gayrettepe İstasyonu’nu da bu proje kapsamında yaptık. Türkiye’nin metro sınırlarında ilk kez burada prekast panellerle mükemmel bir demiryolu altyapısı yapıldı.Böylece yolcularımıza ‘hızlı tren konforunda yolculuk imkanı’ sunacağız.Akıllıyı hayata geçirdik. Dünya metrolarında ilk kez tünel konseptini bu projede gerçekleştirdik.Böylece tünel yangın güvenliğine yeni bir teknoloji kazandırdık.İlk kez yerli ve milli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon yine Bakanlığımızın temelleri ve Aselsan işbirliği ile hayata geçirildi. Sistem bu metro sınırında kullanılacak” dedi.

“İSTANBUL’UN RAYLI SİSTEM AĞINI 380,2 KİLOMETREYE ÇIKARACAĞIZ”

Adil Karaismailoğlu, “Kağıthane-Eyüpsultan-İstanbul Havalimanı metrosu ile çok değerli bir projeyi İstanbul’a kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Bundan sonra tren sinyalizasyon ve arayüz çalışmalarını yerli imkanlarla hayata geçireceğiz. Yerli elektrik sistemli ve akülü araçlar kullanacağız. Bu hatta 10 tren setimiz var. ilk yerli metro araç motoru İstanbul’u dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden biri yapmak için uçtan uca modern raylı sistem ağları ile donatıyoruz Dünyanın en teknolojik ve modern şehir içi raylı sistemini hayata geçiriyoruz Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı metro hattı, Halkalı- Başakşehir olmak üzere yaklaşık 96 km’lik 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz. -Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme -Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Yönelimli Yeni Nesil Ulaşım Projesi Altunizad e- Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı metro hattı projeleri. Bu sınırları tamamlayarak İstanbul’un 284,3 kilometre olan raylı sistem ağını 380,2 kilometreye çıkaracağız.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇILIYOR

Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı metro hattının yapım işini yürüten müteahhit firmaya teşekkür eden Bakan Karaismailoğlu, “Halkamızı daha önce de devam ettireceğimiz Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılışımıza davet ediyorum. 22 Ocak 2022 Pazar Cumhurbaşkanımızı saygıyla anıyoruz.”

haber-alpu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerçek ve kaliteli istanbul eskort bayanları
Başa dön tuşu