Ekonomi

Analistler AMD’nin Finansal Sonuçlarını Değerlendiriyor

Advanced Micro Devices (AMD (NASDAQ:AMD)) Salı günü piyasa kapandıktan sonra en son üç aylık mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin kazançları ortalama analist tahminleriyle eşleşti ve geliri tahminleri aştı.

Şirket ilk çeyrekte 0,62 $ Hisse Başına Kazanç (EPS) elde ederken, analistler tarafından tahmin edilen ortalama 5,48 milyar $’a kıyasla dönemin toplam geliri 5,5 milyar $’a ulaştı.

İleriye bakıldığında, şirket 2024’ün ikinci çeyreği için gelirin 5,7 milyar dolarlık ortalama analist projeksiyonunun altında 5,4 milyar ila 6 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor. Özellikle Advanced Micro Devices, ikinci çeyrek gelirinin 300 milyon dolar aşağı yukarı 5,7 milyar dolar civarında olmasını bekliyor. Tahmin edilen bu orta nokta, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %6’lık bir artışa ve bir önceki çeyreğe göre yaklaşık %4’lük bir yükselişe işaret ediyor.

İşte finansal analistlerin şirketin performansına ilişkin geri bildirimleri:

Evercore ISI, hisse senedi için hedef fiyatını 200 $’dan 193 $’a düşürmesine rağmen, yüksek performans beklentisiyle şirketin hisselerinin satın alınmasını tavsiye etmeye devam ediyor. Analistler, şirketin hisse fiyatında son dönemde yaşanan düşüşün yatırım için iyi bir fırsat sunduğuna inanıyor. S&P 500 Endeksindeki %2’lik düşüşe kıyasla Advanced Micro Devices’ın hisse fiyatında son iki ayda yaşanan %30’luk düşüşe rağmen analistler, şirketin Mi300 Yapay Zeka çipiyle ilgili endişelerin abartılı olduğunu düşünüyor.

Wells Fargo analistleri MI300X ürünü için güncellenen gelir beklentisini yetersiz buluyor. Bununla birlikte, fiyatların düştüğü bu dönemde hisse satın alınmasını tavsiye ediyorlar ve 2024 için güçlü bir ikinci yarı öngörüyorlar. Wells Fargo, 190 $ hedef fiyat ile hisse senedi üzerinde olumlu bir notu koruyor.

Citi analistleri, MI300’ün artan üretimi sayesinde şirketin tatmin edici sonuçlar elde ettiğini ve ortalama analist tahminlerinin üzerinde gelir beklentisi sağladığını kabul ederek Advanced Micro Devices için hedef fiyatlarını 192 dolardan 176 dolara düşürdü. “Şirket ayrıca MI300 için gelir tahminini 2024 yılı için 3,5 milyar dolardan 4,0 milyar doların üzerine çıkardı.” İlk çeyrek satışlarının %32’sini oluşturan gömülü ve oyun bölümlerindeki düşük performans nedeniyle kazanç tahminlerini düşürmelerine rağmen, yaz dönemi için olumlu bir görünümü koruyorlar ve şirketin hisselerini satın alma tavsiyelerini teyit ediyorlar.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Morgan Stanley, Advanced Micro Devices için hedef fiyatını hafifçe düşürerek 177 dolardan 176 dolara indirirken, hisse senedini olumlu bir notla tavsiye etmeye devam ediyor. Analistler sonuçlarda önemli bir sürpriz gözlemlemedi ve piyasanın şirketin hisselerine verdiği olumsuz tepki karşısında şaşkınlıklarını dile getirdi.

Son olarak, JPMorgan sonuçları güçlü olarak nitelendirdi ve hisse senedi üzerinde nötr bir duruşla 180 $ hedef fiyatını korudu. Banka, şirketin Yapay Zeka ürünleri için güçlü talep tahminine ve veri merkezi CPU’larında devam eden pazar payı büyümesine dayanarak Advanced Micro Devices için 2024 yılı kazanç tahminlerini yükseltti.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu